Monday, April 26, 2010

~Bantal Kekabu Laris mcm Goreng Pisang Panas!!!

Ahad / 25.04.2010
Semalam ada Hari Usahawan kat Sekolah Menengah Puncak Alam, Kuala Selangor...
Kami pun turun gak promote bantal kekabu yg empuk lagi montok ni...dan sekaliguss memeriahkan hari usahawan tersebut yang dipenuhi oleh 2,000 pelajar dan lebih kurang seratus lebih guru dan sambutan2 hangat dari ibu bapa..mmg havoc habesss...
ramai sungguh dah macam ala-ala karnival jom heboh tahniahlah untuk "peniaga-peniaga kecil" yang berniaga bersungguh-sungguh ditambah plak dgn acara2 yang membuatkan hari usahawan tersebut berjaya...mmg 1st time la pegi hari sekolah yang merIah cam ni...Mmg TERBAEEEK la...

Yang menjadi kebanggaannya ialah...bantal2 dari pelbagai size ( size A, size B, Bantal Kanak-kanak dan Bantal Bayi ) dari infantiahouse habesss licccinnn diborong oleh para2 pengunjung...mmg lariss macam pisang panas ... sukeee betulllll....sekolah puncak alam mmg terbaekkk... (barang dah laku ...mmg la terbaik) puji sakan2


Jadi start hari ni tokey kedai infantiahouse kena kumpul semua bala tentera dah segala jentera2 untuk menyediakan lebih banyak lagi stok...

disatu sudut kelihatan beberapa tubuh sedang sebok kehulu-kehilir macam sebok....aktiviti diteruskan urai2 kan segala kekabu2..mengetuk segala bantal2 yang telah dimasukkan ke dalam sarung bantal..mampat2kan... aktiviti jahit menjahit supaya kekabu tidak keluar dari paksinya...
di sebelah dalam 'port bantal kekabu'...para petugas2 yang lain sibuk menjahit sarung2 bantal..menjahit renda2..ribbon2..ropol2...segala macam bahasa jahitan...ada pula yang memotong2 kain...disusuli dengan batuk kecil2 kadang2 habuk kain jahit tepi menyelinap masuk kedlm hidung...ditambah dengan bunyi mesin2 jahit tepi, jahit renda...huh~~ sibok betul ni....
di bahagian depan tv..para cik kak-cik kak sebok melilit tungku bayi.. sekali sekala tercium bau herba2 dlm isi perut tungku bayi tu.. dah macam sup bunjut pun ader tungku ni...
si pemerhati (aku le tu) terus ke dapur buat sup ayam..hehehe (tak leh tahan bau herba2 tu..lapaq plak tetiba)

kenapa semua ni terjadi???

sebab 1: Stok dah habes dek kerana hari usahawan haritu...


sebab 1: rabu ni ada tour lagi... turun ke pejabat kerajaan kat klang plak..sebab ada hari bertemu pelanggan bersama jabatan-jabatan kerajaan daerah klang..
nak kasiiii ppeecaaahhhh plak kat sane...
(jom sape duduk ares2 klang / shah alam ..mai pakat ramai2 pergi sana..jumpa kami infantiahouse di sana...)

kesimpulannya di sini:
jadi kalau sape2 yang ader event pape kat opis korang tu..leh la jemput kitorang memeriahkan event korang tu plak..nanti ader la komisen utk korang sket.... leh kautim ngan tokeykedai Infantiahouse....leh borak2 pasal bisnes plak.... stok jgn risau..
sbb pekerja-pekerja kami sangat rajin...dedikasi..baik hati..dan berinovasi...

sebab barang2 kami mmg terbaik dan ter HOT dipasaran.... :')

2 comments:

Shiela Latif said...

wah...jual habis licin yer...mesti mutu barang yang terbaekkk nie.... :)

InfantiaHouse said...

hehehe..tu la psal nye..lagi2 pas ada blog ni mkin glemer plak..hehhehe